Belediye Başkanı Gül'den Seyirciye Şiir Sürprizi

Vezirköprü'de ilk defa 2012 yılında oluşturulan Vezirköprü Kadın Orkestrası, bu yılki konserini gerçekleştirdi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 2012 senesinden bu yana birbirinden farklı oluşumlar ile sahne alan Vezirköprü Kadın Orkestrası; yaza merhaba konseri düzenledi.

Çeşitli meslek gruplarından yaşamında herhangi bir enstrüman çalmamış kadınlardan oluşan orkestra, öğretmen müzisyen Reşat Gümüş tarafından çalıştırılıyor. Farklı meslek gruplarından kadınların bir araya geldiği orkestra, öğretmen müzisyen Reşat Gümüş daha önce hiç enstrüman çalmamış kadınlara 1 yıl eğitim veriyor. Aradan geçen 1 yılın sonundaysa oluşan grup sahne alıyor. Bu yılki Kadınlar Orkestrası’nda ise tamamen öğretmenler bulundu.

Kadınlar Orkestrası’na ek Vezirköprü’den Mavi Düş Topluluğu, Samsun’dan Largo Müzik Topluluğu da gösteride bulundu. Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, sahnede konuşmasının ardından geceye şiir okuyarak renk kattı. Başkan Gül'ün Şair Şemsi Belli'ye ait seslendirdiği Unuttum isimli şiir seyirciden alkış topladı.

Unuttum

Seni sevdiğim zamanlarda

Sevda gönlümde hevenk hevenkti

Güzel bir kadındın amma

Gözlerin ne renkti?

Unuttum....

 

Başını göğsüme dayadığın an

Saçların ne kokardı?

Ve ilk defa karşılaştığımız akşam,

Üstünde hangi elbisen vardı?

Unuttum....

  

Hiçbirşeyi unutmayacağımı sanırdım.

Aşk ne tatlı...

Ne yalan şeydi....

İsmin neydi?

Unuttum.... Yıl sonunda konser veren ve bu yıl tamamen öğretmenlerden oluşan Kadınlar Orkestrası, Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi'nde "Yaza merhaba" sloganıyla sahne aldı. Kadınlar Orkestrası'na Largo Müzik ve Mavi Düş toplulukları da eşlik etti. Konsere Belediye Başkanı Murat Gül ile davetliler katıldı.