Vezirköprü Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Vezirköprü Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Vezirköprü Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası 2. Meclis toplantısını Belediye Başkanı Av. Murat Gül başkanlığında gerçekleştirdi.

Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

5393 sayılı Belediye kanunu 24. Maddesi gereği ilçede turizm geliştirmesi girişimlerinin faaliyete geçmesi amacıyla, 1 yıl süre ile görev yapacak Kültür ve Turizm Komisyonu kurulması oy birliği ile kabul edilerek, komisyona Bekir Kurtoğlu, Şaban Çamurcu, Arif Şahin, Nail Çatal ve Nail Değerli oy birliği ile seçildi. Ticaret ve Sanayi Komisyon üyeliğine ise, Eyüp Akdoğan, Eren Akça, Şaban Bolat, Ali Sağlam, Ali İhsan Üzer oy birliği ile seçildi.

İlçede çalışmaları devam eden, Karma OSB ile ilgili olarak, 31 Mart yerel seçimlerin ardından Mütevelli Heyeti görevinde bulunan üyelerin görevlerinin düşmesi dolayısı ile Karma OSB Mütevelli Heyeti üyelerinin seçimi yapılarak göreve getirilen üyeler;

Asil Üyeler

Av. Murat Gül       Belediye Başkanı

Vedat Kınay          Belediye Başkan Yardımcısı

Mehmet Cansız   Meclis Üyesi

Fikri Sezer             Meclis Üyesi

Murat Ayan          Meclis Üyesi

 

Yedek Üyeler

Gülten İnan         Fen İşleri Müdür Vekili

Orhan Usta          Belediye Destek Hizmetler Müdürü

Arif Şahin             Meclis Üyesi

Şaban Bolat         Meclis Üyesi

Emine Yanga        Meclis Üyesi

 

Komisyonların kurulduğu ve üyelerinin seçildiği meclis toplantısında ayrıca, Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi, 2023 Mali yılı kesin hesabın görüşülmesi ve ilgili raporun onaylanmasına yönelik karar alındı.

Belediyeye ait işletmelerden, Güneş Enerjisi Santrali, Soğuk Hava Deposu, Sebze Hali, Mezbahane ve Havuz işletme faaliyetlerinden sağlanan gelirin, 2023 dönemine ait 1.971.237,70 TL karın Belediye bütçesine aktarılması hususunda, Nalbantlı Mahallesinde bulunan,  2 katlı ahşap binanın 5 Yıl süre ile Kızılay Hizmet Binası olarak kullanılmasına, Göl Mahallesi Çiçek sokakta bulunan taşınmazın din hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 yıl süre ile müftülüğe tahsisine, inşaatı devam eden Huzurevi inşaatı ile ilgili olarak, kredi kullanımı için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ve Vezirköprü Belediyesi Vezir İmar Enerji Per.Hiz.Ltd.Şti’nde yönetici görevinde bulundurulmak üzere Müdür atanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kararları alındı.